Over mij

 

 

 

 

Mijn loopbaan tot nu toe

Twijfel kenmerkte  de eerste 10 jaar van mijn loopbaan. Ik voelde me een speelbal op de arbeidsmarkt en was op zoek naar houvast. Welk werk past nu bij mij?

Ondanks al mijn verschillende werkgevers en functies, had ik het gevoel dat er meer in mij zat dan er uit kwam. Ik kreeg steeds meer zelfkennis door er zelf veel over na te denken (niet altijd even effectief), erover te praten met familie, vrienden en collega’s en trainingen, cursussen en opleidingen te volgen.

Het keerpunt voor mij was tijdens een loopbaantraject. Daaruit kwam naar voren dat ik mensen wilde adviseren, begeleiden en coachen.

Mijn vuur en talent

Tijdens de Post-HBO-opleiding tot Coach die ik op Hogeschool Windesheim volgde, deed ik mijn mooiste ontdekking. Door mezelf te zijn tijdens het coachen kan ik het meeste voor de ander betekenen! Dat sloot aan bij een hele diepe wens van mij: mezelf mogen laten zien en van daaruit ‘automatisch’ waardevol zijn voor anderen. Het is mijn vuur dat ik iedereen die ontdekking gun. Ieder mens heeft een eigen vuur. Een soort innerlijke ‘geheime’ missie wat je voor de wereld wilt betekenen.

Ieder mens heeft ook een talent, gave. Mijn talent is mijn contact met andere mensen. Mijn manier van contact maken zorgt er voor dat mensen zichzelf leren kennen, hun ‘puzzel’ compleet wordt en ze dicht bij zichzelf blijven.

Tips

  • Sta open om jezelf verder te ontdekken.
  • Schakel professionele ‘meedenkers’ in, zoals een loopbaancoach. Je hoeft niet alles zelf te kunnen!
  • Verken de arbeidsmarkt door te praten met mensen die werk doen wat wellicht bij jou past. Nieuwsgierig zijn is zo leuk!
  • Vraag collega’s, familie en vrienden hoe zij je ervaren en wat voor werk zij jou zien doen en waarom. Verrassend!
  • Wees niet bang voor het onbekende. Je houdt altijd zelf de regie over je eigen beslissingen!