Gratis loopbaanadvies met subsidie ‘NL leert door’

Gratis loopbaanadvies met subsidie ‘NL leert door’

GOED NIEUWS! Deze subsidie start weer op 1 december 2020! Als je hier gebruik van wilt maken, neem dan snel contact met mij op, zodat ik je op tijd kan aanmelden.

 

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus kosteloos een loopbaanadvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijg je zicht op de mogelijkheden die er voor jou zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar ik je mee kan helpen. Mensen kunnen zich daardoor beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk.

Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van deze mogelijkheid. Op www.hoewerktnederland.nl kun je meer informatie vinden.

 

Wat kun je concreet verwachten?

Vooraf maak je online de arbeidsmarktscan. Deze scan geeft jou inzicht in de mogelijkheden om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

 

Vervolgens krijg je twee gesprekken. Het eerste gesprek duurt 3 uur. Dit lijkt lang, maar het werkt als een speer. In dit gesprek krijgen we in beeld wat essentieel is voor jouw ideale baan, welke talenten jij hebt, waar je energie van krijgt en wat voldoening geeft. We werken aan de hand van een ‘kapstok’ met zes haakjes, die allemaal bepalend zijn voor jouw werkplezier.

 

In het tweede gesprek gaan we jouw toekomstmogelijkheden in beeld brengen. We kijken wat realistisch is en welke acties jij concreet kan nemen om de door jou gewenste richting op te gaan. Dit gesprek duurt 1,5 uur.

 

Ben je benieuwd of deze regeling iets voor jou is, neem dan gerust contact met mij op. Mijn contactgegevens zijn: 06 191 86 311 en sophie@sophiekroon.nl

 

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoopt dat veel mensen aan de slag gaan met een loopbaanadviseur: “Onze arbeidsmarkt is snel aan het veranderen. Het is zaak dat iedereen zich daar goed op voorbereidt. Loopbaanadviseurs kunnen mensen daarbij helpen. Nu is het moment om in actie te komen en zo’n Ontwikkeladvies aan te vragen.